• Imprimeix

Diagnòstic per la imatge

El diagnòstic per la imatge engloba totes les tècniques que es fan servir per observar l'interior del cos i poder tenir un diagnòstic sobre una possible malaltia. Poden donar pistes sobre on es troba el problema o confirmar una sospita. També serveixen per fer el seguiment de l'evolució d'una malaltia; per fer proves preoperatòries, amb les quals assegurar-se que no hi ha cap problema de salut que pugui interferir en la intervenció, o per obtenir un full de ruta del cos de cara a l'operació.

La majoria són ben senzilles i no requereixen cap tipus de preparació. Per a algunes cal preparar-se abans i poden comportar alguna molèstia. Abans d'aplicar-se, s'ha demostrat científicament que serveixen per obtenir dades rellevants per al diagnòstic de certes malalties i que són segures. Ara bé, cal fer-les servir només quan cal, perquè si se n'abusa hi pot haver certs riscos. Per això, els professionals que s'hi dediquen i hi estan en contacte contínuament han de protegir-se. 

Les proves de diagnòstic fan servir:

Abans de la realització d’algunes proves diagnòstiques, el pacient ha de signar un document de consentiment informat el personal sanitari li hagi explicat en què consisteix, quins són els processos i els eventuals riscos, i li hagi aclarit qualsevol dubte que pugui tenir.

Data d'actualització:  16.01.2017