• Imprimeix

L’atenció primària de l’ICS, un món de xifres

Setmanalment, es donaran a conèixer xifres rellevants sobre l'atenció primària de l'ICS

10/07/2017 14:07
apics1
apics2
apics3

Quin nombre de visites fa l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) cada dia? Quin és el llistat de malalties agudes que més tracten els professionals als serveis d’atenció primària? Quantes persones estan incloses en el programa d’atenció domiciliària? On és més freqüent la diabetis tipus 2?

Les respostes a aquestes i altres preguntes es podran trobar en el nou projecte comunicatiu de l’ICS del Sistema d’Informació dels Serveis d’Atenció Primària (SISAP) que donarà a conèixer, a través de píndoles periòdiques d’informació, dades rellevants, d’interès i representatives de l’atenció primària. La voluntat del projecte és participativa i col·laborativa.

Per aquest motiu, s’engega aquest nou projecte a disposició de professionals i ciutadania a través d’un correu (apics@gencat.cat) on es poden proposar temes a tractar. Les xifres exposades són fruit de l’esforç de tots els professionals de l’atenció primària de l’ICS, del treball de l’equip multidisciplinari del SISAP i del consens amb la Direcció Assistencial d’Atenció Primària. Aquesta iniciativa també ha comptat amb el suport del grup de professionals que col·laboren amb els informes ComHoFem amb les seves aportacions i comentaris.

Les primeres informacions publicades dins el projecte APICS serveixen per posar l’atenció primària de l’ICS en context: a quanta gent donem servei? Per quins mitjans i quins tipus de professionals?

L’organització presenta la iniciativa “APICS: l’atenció primària compta” per acostar als professionals i a la ciutadania dades representatives de l’activitat diària dels professionals d’atenció primària i dels resultats en salut que aconsegueixen amb les seves actuacions.