• Imprimeix

L’atenció primària finalitza amb èxit de participació la segona edició del Curs d’Atenció al Part Extrahospitalari

Aquesta edició ha tingut lloc al Centre d’Atenció Primària Primer de Maig de Lleida

20/03/2017 13:03

Una trentena de professionals d’infermeria i medicina de l’Institut Català de la Salut han actualitzat els seus coneixements en l’atenció al part extrahospitalari (o part imminent). El curs, organitzat per l’atenció primària de Lleida i impartit per les llevadores de l’ASSIR Annabel Fernández, Elisabet Mitjans, Maria Jounou i Cristina Barana, ha tingut lloc al CAP Primer de Maig de Lleida el 10 de març.

L’objectiu del Curs ha estat facilitar al personal sanitari els coneixements, tècniques i eines d'actuació necessaris per atendre un part imminent, tenint en compte les peculiaritats d’aquesta assistència. També s’ha fet especial atenció als aspectes emocionals, de confort i d’intimitat de la dona i la seva parella.

La realització d’aquest Curs respon a una petició dels professionals sanitaris atès que, en alguns centres d’atenció primària, especialment els més allunyats de l’hospital de referència, han hagut d’atendre parts en període expulsiu.

Els professionals d’atenció primària que han participat en el Curs han valorat molt positivament aquesta experiència i han expressat la voluntat d’actualitzar periòdicament els seus coneixements i habilitats sobre aquest tema.