• Imprimeix

Saps quines són les 5 malalties agudes més freqüents en les consultes d’atenció primària?

L’APICS acosta a la ciutadania dades rellevants sobre activitat i resultats en salut a l’atenció primària de l’ICS

08/08/2017 11:08
APICS_007

Refredats, bronquitis, infeccions urinàries, gastroenteritis i amigdalitis aguda acumulen més d’un milió de casos detectats en un any. Són les cinc malalties agudes més freqüents en les consultes d’atenció primària.

Continuant amb aquesta sèrie de les diferents etapes de la vida, la setmana passada l’APICS va deixar enrere la infantesa (lactància materna i cobertura vacunal) per entrar de ple en l’edat adulta amb dades de prevalença d’una malaltia crònica, la diabetis mellitus tipus 2.

"L'APICS, l'atenció primària compta" és un projecte comunicatiu de l’ICS del Sistema d’Informació dels Serveis d’Atenció Primària (SISAP) que donarà a conèixer, a través de píndoles periòdiques d’informació, dades rellevants, d’interès i representatives de l’atenció primària. La voluntat del projecte és participativa i col·laborativa.

L’ICS ha habilitat un correu (apics@gencat.cat) on es poden proposar temes a tractar. Les xifres exposades són fruit de l’esforç de tots els professionals de l’atenció primària de l’ICS, del treball de l’equip multidisciplinari del SISAP i del consens amb la Direcció Assistencial d’Atenció Primària.