• Imprimeix

Quins tractaments reben els pacients que han patit un infart o una angina de pit?

De 2007 a 2016 ha augmentat el nombre de pacients tractats amb fàrmacs eficients en aquestes situacions

16/08/2017 09:08
apics_8

L’atenció primària treballa constantment per millorar el seguiment i el tractament de malalts cardíacs. Des de 2007, han augmentat un 14% els pacients en tractament antiagregant i un 69% els pacients en tractament amb blocadors β. Aquests fàrmacs han demostrat endarrerir la mort en pacients que han patit un infart o una angina de pit.

Durant aquest estiu continua la sèrie d’APICS sobre les diferents etapes de la vida. Fins ara, s’han abordat dades sobre la infantesa (lactància materna i cobertura vacunal) i edat adulta amb dades de prevalença d’una malaltia crònica, la diabetis mellitus tipus 2, i de les patologies agudes més freqüents en consulta.

"APICS, l'atenció primària compta" és un projecte comunicatiu del Sistema d’Informació dels Serveis d’Atenció Primària (SISAP) de l’ICS que donarà a conèixer, a través de píndoles periòdiques d’informació, dades rellevants, d’interès i representatives de l’atenció primària. La voluntat del projecte és participativa i col·laborativa.

Per aquest motiu, s’engega aquest nou projecte a disposició de professionals i ciutadania a través d’un correu (apics@gencat.cat) on es poden proposar temes a tractar. Les xifres exposades són fruit de l’esforç de tots els professionals de l’atenció primària de l’ICS, del treball de l’equip multidisciplinari del SISAP i del consens amb la Direcció Assistencial d’Atenció Primària.