• Imprimeix

Les UCI pediàtriques dels centres de l’ICS oferiran sessions fotogràfiques gratuïtes a les famílies dels nadons prematurs

Sota el lema “Abraça el teu petit. De la foto ens n'ocupem nosaltres”, els més de 20 fotògrafs voluntaris de l’associació Dits Petits copsen les estones que les famílies passen juntes mentre els bebès estan hospitalitzats. Actualment, el projecte ja està en marxa a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

14/02/2018 09:02
ditspetits

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació Dits Petits amb la finalitat d’ajudar els nadons ingressats en les unitats de cures intensives pediàtriques i/o neonatals dels centres hospitalaris de l’organització, i, també, els seus familiars i els equips sanitaris. L’objectiu és contribuir a minimitzar els efectes d’estar en un entorn diferent al familiar, com és l’hospital, i col·laborar en la millora de la seva qualitat de vida.

Mireia Navarro, Victòria Peñafiel i Manu Mestre, progenitors de nadons que van estar ingressats, van engegar fa dos anys el projecte Dits Petits per oferir a les famílies dels nadons ingressats a la Unitat de Neonatologia, de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, reportatges fotogràfics sense cost. Amb el nou conveni que han signat amb  l’ICS, han seleccionat i format més voluntaris per arribar a tots els centres de l’organització que disposen de maternitat: l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Aquesta acció s’emmarca en el nou Pla de responsabilitat social corporativa 2017-2020 que l’ICS ha començat a desplegar a tots els seus centres. El Pla promou una organització saludable, sostenible i solidària amb la ciutadania.

És amb l’objectiu d’establir aquesta nova manera de fer que, més enllà d’una llista de pràctiques, el Pla preveu la promoció d'aliances entre empreses, entitats, associacions ─com Dits Petits─ i administracions, per desenvolupar projectes orientats a la millora de la qualitat de vida de pacients i familiars. Entre aquests plans hi ha el foment de la salut i del benestar de la ciutadania per afavorir la seva participació en la presa de decisions; la racionalització de l'ús dels recursos energètics de cada centre; l'impuls de mesures de compra responsable; la corresponsabilitat dels professionals amb l'organització, una política de transparència, i el diàleg amb grups d'interès.

L’any 2017, el Consell d'Administració de l’ICS va aprovar la Política de responsabilitat social corporativa de l’ICS que definia els compromisos de la institució i que, alhora, esdevenia el marc de referència a partir del qual qualsevol centre de l’organització pot dur a terme una manera de fer socialment responsable. Aquest nou Pla estableix accions concretes amb compromisos verificables i avaluables.

En l’elaboració del Pla hi han participat professionals del Centre Corporatiu, de cadascuna de les gerències territorials i dels equips directius, per tal d’aportar una visió estratègica transversal sobre la responsabilitat social corporativa a l’ICS basada en els valors de la institució: competència, participació, compromís, equitat, innovació i transparència.

Aquesta acció s’emmarca en el nou Pla de responsabilitat social corporativa 2017-2020 que l’ICS ha començat a desplegar en tots els seus centres