• Imprimeix

Els centres de l’ICS obren les seves portes als futurs residents

Durant els mesos de març i abril de 2017, les unitats docents de l’Institut Català de la Salut duran a terme trobades i jornades informatives. Aquestes activitats estan destinades a futurs residents perquè coneguin els programes formatius, les instal·lacions i tot allò relacionat amb l’especialització en un centre de l’ICS. L’objectiu és proporcionar-los suficient informació sobre el centre i les especialitats que s’hi ofereixen com perquè la seva elecció per a la formació com a especialistes sigui més fàcil.

21/02/2017 13:02
jornada_portes_obertes

Dates i activitats ja programades

Gerència Territorial Metropolitana Sud (3 de març)

L’Hospital Universitari de Bellvitge ofereix una jornada formativa el 3 de març a la sala d’actes de l’Hospital, on es desenvolupen diverses ponències d’informació general de la Comissió de Docència i de les especialitats mèdiques, centrals, quirúrgiques i de medicina de família i comunitària. També hi ha la intervenció de residents que estan fent la seva especialitat en aquesta Gerència. Finalment, les persones interessades poden fer una visita guiada. Tota l'informació relativa a la oferta docent està disponible a la pàgina web.

Gerència Territorial de Lleida (16 de març)

Amb el lema “Jo també vull ser resident a Lleida”, les comissions de docència de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i d’Atenció Familiar i Comunitària han organitzat una jornada de portes obertes per apropar la formació sanitària especialitzada de l’àrea de Lleida als nous residents. A l’acte, hi intervindran residents en actiu i les persones interessades podran visitar les unitats docents i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida.

Hospital Universitari Vall d’Hebron (17 de març)

Enguany, seguint la fórmula d’èxit dels darrers anys, es reb tots els futurs residents a la sala d’actes del Pavelló Docent. Un cop donada la benvinguda, les persones interessades poden visitar els diferents serveis durant tot un dia, per conèixer les interioritats de la seva feina i parlar amb els professionals que hi treballen. Aquesta manera de fer permet que l’estudiant es faci una idea més real del que ofereix cada servei de Vall d’Hebron i li facilita l’elecció. Tots els detalls al web de l’Hospital.

Gerència Territorial Metropolitana Nord (27 de març)

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària del territori informa els futurs residents de les especialitats que ofereix en una jornada el 27 de març, al CAP Sant Fèlix de Sabadell. Més informació de les especialitats i dels plans formatius al blog Unitat Docent Metropolitana Nord

Gerència Territorial del Camp de Tarragona (28 de març)

L'Hospital Joan XXIII i la Unitat Docent Multiprofessional d'atenció familiar i comunitària Tarragona realitzen la presentació dels plans educatius als nous residents en una trobada que inclou presentacions de membres de Docència, tutors i visites a les unitats docents. 

Gerència Territorial de Girona (28 de març)

La Gerència Territorial de Girona prepara una jornada informativa comuna per a l’Hospital Trueta i l’atenció primària de Girona per informar sobre els plans formatius 2017-2018 els futurs residents. Hi participen professionals de la Comissió de Docència del territori, tutors de la Unitat Docent i residents que actualment treballen en algun dels centres gironins gestionats per l’ICS. Els aspirants també tenen la oportunitat de conèixer com és la vida d’un resident al servei d’urgències. Posteriorment se’ls prepara una trobada amb residents i, abans de finalitzar la jornada, una visita a l’Hospital.

Tots els detalls referents al nombre de places ofertes, programes formatius i vídeos en català i castellà de cada especialitat al web.

Gerència Territorial Metropolitana Sud (29 de març)

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de Costa de Ponent ofereix una jornada de portes obertes orientada a donar a conèixer la seva estructura docent per facilitar l’elecció de l’especialitat. La cita és al CAP Cornellà a les 15.00 hores. Per a més detalls podeu consultar el seu blog

Gerència Territorial de Catalunya Central (31 de març)

La jornada informativa als nous especialistes en formació de Catalunya Central se centrarà a apropar-los a la realitat territorial dels diferents centres docents de cada una de les especialitats de medicina i infermeria. En especial a donar-los tota la informació que han de tenir en compte alhora de triar la plaça on estudiar. La trobada serà el 31 de març, a les 12 hores, a la sala de formació de la Unitat Docent, carrer Pica d’Estats, 13 -15 de Sant Fruitós de Bages.

Àmbit d’Atenció Primària de Barcelona Ciutat (4 d’abril)

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Barcelona Ciutat, ha organitzat una jornada informativa per a futurs metges residents el dia 4 d’abril a les 10 h al CAP Sant Martí al C/ Fluvià, 211 aula 3 (soterrani). Per a nous residents d'infermeria familiar i comunitària la cita és el mateix dia a la seu de la Unitat Docent, situada al carrer de Sardenya, 375, de Barcelona. Trobareu més informació sobre aquesta Unitat al seu web.

Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (4 d'abril)

L’acte informatiu per a nous residents que programa l’Hospital amb el lema “Residents com tu” vol apropar de la mà dels residents en actiu el que serà el seu dia a dia a l’Hospital als nous residents. A l’acte que començarà a les 8 del matí a la sala d’actes es presentaran totes les especialitats així com també tot el que ofereix el Campus Can Ruti als futurs estudiants.

Gerència Territorial de Terres de l’Ebre (5 d’abril)

La Gerència Territorial de Terres de l’Ebre celebra la jornada a l’aula de vidre de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Després de la sessió informativa a càrrec dels cap d’estudis de l’Hospital i la UDMFIC i de la tutora d’atenció primària, hi participen residents de les diferents especialitats. En acabat, les persones interessades poden fer una visita guiada a l’Hospital i al CAP El Temple. Trobareu els detalls de la jornada al web.

 

  

Totes les activitats de caràcter presencial que es duen a terme a tots els centres de l’ICS es complementen amb vídeos informatius de les diferents especialitats. Residents que estan en actiu expliquen en pocs minuts la seva experiència als futurs residents. Tots els vídeos a Residents ICS 2017.