• Imprimeix

La tercera Jornada ASSIR Catalunya acull a més de 700 professionals d’arreu del territori

L’esdeveniment es va vertebrar a través de cinc taules, amb un mínim de quatre ponències a cadascuna

05/12/2017 09:12
DAP_MN_III_Jornada_ASSIR

La tercera Jornada de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Catalunya, celebrada a la Fira de Sabadell, va acollir a més de 700 professional de tot el territori en el que es pot catalogar d’un gran èxit d’assistència. Després d’una conferència inaugural encapçalada pel regidor de salut de l’Ajuntament de Sabadell, Ramón Vidal, l’adjunt a la direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord, Josep Maria Bonet, la responsable corporativa de l’ASSIR Catalunya, Cristina Martínez, i la directora gerent de l’Institut Català de la Salut, Candela Calle, es van celebrar cinc taules amb un mínim de quatre ponències cadascuna. Aquestes van tractar temes tan diversos com l’augment de la resolució a la consulta, l’avaluació de les pràctiques assistencials de l’activitat dels ASSIR, les propostes de millora de la carta de serveis, la millora de l’accessibilitat i la intervenció en la comunitat respectant els drets sexuals i reproductius.

Totes les iniciatives es van escollir a través d’un procés participatiu en què els professionals dels ASSIR van valorar l’interès, la qualitat i la novetat dels projectes presentats pels seus companys. Hi hagué propostes diverses que representen l’àmplia carta de serveis oferta i que engloba des de l’abordatge integral de l’endometriosi, la detecció i actuació en la dificultat d’alletament per anquiloglòssia (el fre de la llengua) en lactants, recomanacions per evitar pràctiques de poc valor, l’activitat del grup psicoterapèutic multifamiliar, la consulta sobre la planificació familiar natural, la socialització de menors trans a l’àmbit educatiu o l’educació sobre sexualitat i afectivitat a persones amb discapacitat intel·lectual.

Pel que fa al concurs de pòsters, que es van presentar amb setmanes d’antel·lació de forma telemàtica a través del web, el comitè científic va decidir premiar la “Proposta d'avaluació de l'impacte dels grups d'homes per una paternitat conscient, activa i responsable”, “Abordatge del dolor amb procaïna subdèrmica en mastitis subagudes durant la lactància materna a l'ASSIR Muntanya de Barcelona. Prova pilot”, tots dos de l’ASSIR Barcelona Ciutat, i l’“Anàlisis de la demanda telefònica per millorar-ne l'accessibilitat”, de l’ASSIR Terres de l’Ebre.

Pel que fa al concurs, es van premiar tres pòsters d’un total de 150 candidatures