• Imprimeix

L'ASSIR Tarragona forma els farmacèutics en alletament matern

El programa de suport a la lactància, que es durà a terme tots els dijous d’abril fins el 17 de maig, té sessions teòriques i demostracions pràctiques

13/04/2018 18:04
Formació ASSIR alletament Tarragona

El Servei d’Atenció Sexual i Reproductiva (ASSIR) de la Direcció d’Atenció Primària del Camp de Tarragona ha engegat un pla de formació per als professionals del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona que tinguin necessitats formatives en l’àrea de l’alletament matern. Aquesta formació la duran a terme llevadores de l’ICS del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre tots els dijous fins al 17 de maig. Les llevadores de l’ICS donen eines als farmacèutics col·legiats per reforçar els coneixements que adquireixen a la universitat. 

L’objectiu del pla de formació és animar a participar els farmacèutics que vulguin tenir més nocions teòriques i pràctiques en alletament matern perquè millorin els coneixements sobre lactància materna i puguin fer-ne promoció. A més, aprenen a identificar les situacions que dificulten la lactància materna i adquireixen recursos per afrontar-les. 

Les sessions de formació tenen una part teòrica: sessions teòriques amb suport de vídeos i imatges, sessions actives amb intervenció dels alumnes, i demostracions pràctiques i simulacions. També hi ha una part pràctica que consisteix en fer una valoració d’una presa de lactància materna, omplint una fitxa i comentant-la posteriorment amb les llevadores docents. Aquesta pràctica es realitza amb els grups de suport a la lactància materna dels ASSIR ubicats al Camp de Tarragona, a les Terres de l’Ebre i al Baix Penedès.