• Imprimeix

Professionals d’atenció primària es formen en l’assistència al part extrahospitalari

Professionals d’atenció primària es formen en l’assistència al part extrahospitalari

17/02/2017 12:02
partextra

El 10 de febrer el CAP de Tàrrega ha acollit la primera edició del curs Atenció al Part Extrahospitalari, dirigit a professionals d’atenció primària. Gairebé una trentena de professionals de medicina i  infermeria de l’Institut Català de la Salut s’han format amb les docents Annabel Fernández, Cristina Barana, Maria Jounou i Elisabet Mitjans, llevadores de l’ASSIR de Lleida.

La realització d’aquest curs respon a una demanda dels professionals sanitaris, ja que en els CAP de les poblacions més allunyades de Lleida s’ha produït un increment dels parts atesos fora del centre hospitalari i sembla que aquesta tendència està augmentant.

És per aquest motiu que l’objectiu del curs ha estat facilitar al personal sanitari els coneixements, les tècniques i les eines d'actuació necessàries per a l'assistència al part imminent.

El curs, dividit en una part teòrica i una de pràctica, ha exposat l’atenció a la dona i al nounat en les diferents fases del part (dilatació, expulsió i infantament) i en el postpart immediat, tant en aspectes assistencials com, també, en el respecte a la intimitat, la  tranquil·litat i el confort de la dona i l’acompanyant.

També s’han tingut en compte les situacions especials del part —com l’assistència al part de natges, les voltes i el prolapse de cordó, la distòcia d’espatlles, la retenció placentària i les hemorràgies de l’infantament.

La resposta dels professionals d’atenció primària ha estat molt positiva i han expressat la voluntat d’actualitzar periòdicament els seus coneixements i habilitats sobre emergències obstètriques.

La segona edició del curs serà el proper 10 de març, al CAP Primer de Maig.