• Imprimeix

La unitat de colon i recte de l’Hospital Joan XXIII comença a aplicar la neuromodulació d’arrels sacres a pacients amb incontinència fecal

Integrada en la unitat funcional de coloproctologia del Camp de Tarragona, s’evitarà el trasllat a Barcelona dels pacients indicats.

07/12/2017 13:12
neuromodulacio

La unitat de colon i recte de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, integrada en la unitat funcional de coloproctologia del Camp de Tarragona, ha començat a aplicar la neuromodulació d’arrels sacres pel tractament de la incontinència fecal.

La setmana passada, els professionals del Joan XXIII van realitzar la primera intervenció, a la província de Tarragona, introduint elèctrodes a les arrels sacres d’una pacient per modular els reflexes de la zona anorectal i millorar el funcionalisme de la incontinència.

L’aplicació d’aquesta tècnica evitarà el trasllat a Barcelona dels pacients amb el diagnòstic d’incontinència fecal que siguin tributaris d’aquesta tècnica. Aquesta és una tècnica, mínimament invasiva, amb un percentatge d’eficàcia molt alt contra la incontinència fecal, que es realitza amb anestèsia local, i que no requereix ingrés a l’hospital ja que es realitza a la unitat de cirurgia sense ingrés (UCSIT).

El Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Joan XXIII integra l’atenció sanitària quirúrgica dels pacients de la pròpia zona assistencial i també la dels que, com a centre de referència, són atesos centre sanitari. L’àrea assistencial fonamental és la Cirurgia General i l’Aparell Digestiu, dóna servei tots els dies de l’any, i es divideix en seccions segons l'àrea de capacitació específica per donar una atenció especialitzada seguint els darrers avenços científics i tecnològics. Aquestes seccions són: coloproctologia, cirurgia hepato-biliar-pancreàtica, cirurgia esofago-gàstrica i paret abdominal, i cirurgia endocrina. Aquest Servei és un dels troncals de l’Hospital Joan XXIII que funciona des de l'any 1967.