• Imprimeix

El Trueta inverteix prop de dos milions d’euros en unes obres que duraran dos anys per canviar les canonades del centre

Els treballs han començat avui i s’aniran fent en etapes, amb l’objectiu que l’impacte en l’activitat sigui el menor possible

13/02/2017 14:02
canonades

Avui han començat les obres per substituir tot el sistema de canonades verticals d’aigua corrent, freda i calenta, de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. Els treballs tindran una durada estimada de dos anys, atès que es faran en etapes amb l’objectiu d’intentar que el seu impacte en l’activitat assistencial sigui el menor possible. El cost total del projecte serà d’1.800.000 euros.

Les canonades es van instal·lar l’any 1982 i el pas dels anys i l’ús continuat han fet que calgui canviar-les. Des del centre s’han anat substituint les canonades horitzontals cada vegada que s’ha fet una obra, però el recanvi de les verticals és un projecte més complex.

La primera fase de les obres, que s’allargarà durant sis mesos, ha començat aquest matí. En aquesta primera fase està previst canviar totes les canonades que van de la 4a planta a la 9a, de la zona B de l’edifici —que és la banda que dóna al riu. Quan s’acabi aquesta part, s’actuarà en els mateixos pisos però per la façana de la carretera (a la zona A). Es deixarà per al final el recanvi de les canonades dels pisos que van de la planta -2 a la 3a.

Avui, els treballs han començat a la part frontal de l’edifici; per aquest motiu, durant els propers quinze dies, quedaran inhabilitades tres habitacions individuals (una per planta) i una sala. Amb aquesta important inversió de manteniment, s’espera posar fi als trencaments de canonades que es produïen de tant en tant i que condicionaven de forma important l’activitat assistencial dels serveis o les àrees afectades.