• Imprimeix

La Unitat d’Infeccions Nosocomials de l’Hospital Arnau, present en una jornada de referència sobre aquest tema

La Jornada “Infeccions nosocomials: oportunitats i reptes en el sistema sanitari” ha comptat amb la presència de Fernando Barcenilla

13/03/2018 10:03
HUAV_Infeccions_nosocomials_Jornada

El programa Vigilància de les infeccions nosocomials als hospitals de Catalunya (VINCat) ha organitzat una trobada d’especialistes catalans experts en malalties infeccioses i control de les infeccions i de diversos representants de la indústria relacionada amb la salut. La Jornada té l’objectiu de trobar els punts en comú i desenvolupar iniciatives innovadores de recerca i control de les infeccions amb la col·laboració de les dues parts.

De l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida hi ha participat Fernando Barcenilla, coordinador de la Unitat d’Infeccions Nosocomials, amb la presentació “El gran reto de la mejora de la higiene de manos”, centrada en aquest punt com a clau del control de les infeccions. En la ponència ha exposat l’experiència pionera d’utilització d’un sistema de monitoratge per mitjà de dispensadors intel·ligents basats en radiofreqüència, que s’ha desenvolupat durant més d’un any i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la indústria per trobar solucions innovadores.

Les infeccions nosocomials a Catalunya afecten una mitjana del 7 % dels pacients que ingressen a un hospital. A l’Arnau han afectat un 5,7 %, l’any 2017.

En termes generals, es considera que el 70 % d’aquestes infeccions són evitables i, per aquest motiu, s’han posat en marxa moltes iniciatives per combatre-les en l’àmbit sanitari. Tot i així, el sistema segueix afrontant reptes que requereixen noves idees, productes i serveis per ampliar l’impacte d’aquesta prevenció.