• Imprimeix

Queralt Puig guanya el Premi a la Fotografia més Original d’Equip i Pilar Díaz, el sorteig entre tots els participants a la Marató de vacunació contra la grip per a professionals #VdeVacunat

En total, s'han rebut 172 fotografies, amb imatges de 652 professionals sanitaris, on apareixen vacunant-se durant la campanya del 7 de novembre

05/12/2018 12:12
ICS_VdeVacunat2018

Per primera vegada, l’Institut Català de la Salut (ICS) ha impulsat una campanya de vacunació concentrada en un únic dia i dirigida a tots els professionals d’hospitals, atenció primària i salut penitenciària. Durant el dia 7 de novembre les persones que hi han participat han compartit la seva experiència de vacunació a través de les xarxes socials, amb l’etiqueta #vdevacunat. L’objectiu ha estat que les instantànies mostressin com es viu una jornada de vacunació en equip, per tal de promoure la participació de la resta de companys i augmentar així l’índex de personal vacunat i la consciència sobre la importància d’aquest gest.

Un cop revisades les 172 fotografies, que mostren 652 persones vacunant-se, el Jurat ha volgut destacar l’alt nivell d’originalitat, compromís i participació que recullen les imatges enviades. Llargues cues de professionals que volen vacunar-se, uns dits en forma de ‘v’ de ‘vacuna’t’, imatges que són un collage de diverses vacunacions i altres fotografies que mostren performance d’allò més creatives han competit per rebre el Premi. La imatge guanyadora, la que Queralt Puig va publicar a Twitter, mostra com tot l’equip protegeix la panxa d’una companya embarassada. Aquesta ha estat la fotografia premiada, l’autora de la qual rebrà deu bitllets per anar a la Vall de Núria. La Queralt és infermera al CAP Rocafonda de Mataró, de la Gerència Territorial Metropolitana Nord. L’altre Premi, determinat per sorteig, ha estat per a Pilar Díaz, que va enviar per correu electrònic una fotografia que mostra les seves companyes amb cartells que donen raons per vacunar-se. L’autora podrà gaudir d’una estada de cap de setmana a la Vall de Núria. La Pilar és infermera de la UBP de la Gerència Territorial Metropolitana Sud. Tots dos premis han estat cedits gratuïtament per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Anteriorment, ja s’havien fet experiències similars a centres ICS de la Catalunya Central i de Barcelona. L’èxit d’aquestes iniciatives ha fet que la institució hagi apostat per concentrar en una sola jornada les accions encaminades a fer augmentar la vacunació entre els professionals, en la línia de la campanya promoguda pel Departament de Salut.