• Imprimeix

Un terç de les persones d’entre 65 i 74 anys ateses a la xarxa d’atenció primària de l’ICS tenen obesitat

“APICS: l’atenció primària compta” acosta a professionals i ciutadania dades representatives de l’activitat diària dels professionals d’atenció primària i dels resultats en salut que aconsegueixen amb les seves actuacions.

11/10/2017 10:10
cc_apics15_obesitat

L’obesitat és un problema de salut del qual es parla força en els darrers anys. Però, quin percentatge de pacients atesos a l’ICS té el diagnòstic d’obesitat, o bé un índex de massa corporal igual o superior a 30?


L’APICS d’avui presenta el percentatge de pacients d’atenció primària de l’ICS que tenen obesitat, un 16 %. Aquest percentatge varia en funció de l’edat i és major en les persones d’entre 65 i 74 anys, amb una prevalença del 31 %.

 "APICS, l'atenció primària compta" és un projecte comunicatiu del Sistema d’informació dels serveis d’atenció primària (SISAP) de l’ICS que dona a conèixer, a través de píndoles periòdiques d’informació, dades rellevants, d’interès i representatives de l’atenció primària. La voluntat del projecte és participativa i col·laborativa. 

Per aquest motiu, aquest projecte posa a disposició de professionals i ciutadania un correu (apics@gencat.cat), on es poden proposar temes a tractar. Les xifres exposades són fruit de l’esforç de tots els professionals de l’atenció primària de l’ICS, del treball de l’equip multidisciplinari del SISAP i del consens amb la Direcció Assistencial d’Atenció Primària.