• Imprimeix

Quants nadons atesos a l’ICS mantenen la lactància com a mínim tres mesos? Nou APICS

"L'APICS: l’atenció primària compta" acosta als professionals i a la ciutadania dades representatives de l’activitat diària dels professionals d’atenció primària i dels resultats en salut que aconsegueixen amb les seves actuacions.

17/07/2017 11:07
cc_apics_004_lactancia_materna

Una de les característiques que defineixen l’atenció primària és el que anomenem longitudinalitat. Això vol dir ser atès pel mateix equip de professionals durant totes les etapes de la vida, des del naixement fins al final de la vida. Aquesta particularitat de l’atenció primària aporta beneficis en salut i permet reconèixer millor les necessitats i problemes de salut d’una persona. 

Per això, aquestes setmanes d’estiu es mostraran unes quantes dades que permeten veure com l’atenció primària actua en les diferents etapes vitals d’una persona. 

En l’APICS d’avui, presentem el percentatge de nadons atesos a l’ICS que  mantenen la lactància materna com a mínim tres mesos. I com aquest percentatge ha anat augmentant al llarg del temps.

"L'APICS, l'atenció primària compta" és un projecte comunicatiu de l’ICS del Sistema d’Informació dels Serveis d’Atenció Primària (SISAP) que donarà a conèixer, a través de píndoles periòdiques d’informació, dades rellevants, d’interès i representatives de l’atenció primària. La voluntat del projecte és participativa i col·laborativa.

Per aquest motiu, s’engega aquest nou projecte a disposició de professionals i ciutadania a través d’un correu (apics@gencat.cat) on es poden proposar temes a tractar. Les xifres exposades són fruit de l’esforç de tots els professionals de l’atenció primària de l’ICS, del treball de l’equip multidisciplinari del SISAP i del consens amb la Direcció Assistencial d’Atenció Primària. 

La xifra ha anat augmentat en els darrers anys. Actualment un 73,3% dels nadons prenen llet materna als tres mesos.