• Imprimeix

L’Institut Català de la Salut confia en arribar a un acord amb els professionals de medicina de família per resoldre els problemes de l’atenció primària

07/11/2018 17:11

El director gerent de l’Institut Català de la Salut, Josep Maria Argimon, ha expressat avui la voluntat d’arribar a un acord amb els professionals de medicina de família per resoldre els problemes de l’atenció primària. Argimon ha afirmat que en els passats dies ja hi ha hagut reunions amb els representants dels professionals sanitaris i que “compartim bona part de les demandes que avui han explicat els metges”.

En aquesta línia, Argimon ha afirmat que l’ICS està treballant des de fa setmanes per donar resposta als reptes que ha d’afrontar l’atenció primària i que, en part, reflecteixen les demandes dels professionals. “Tenim un calendari d’accions a curt, a mig i a llarg termini”. Un full de ruta, ha remarcat, que es tractarà conjuntament amb els professionals i les societats científiques amb “mesures per afrontar aquesta situació des de diferents vessants: assistencials, de recursos humans i de pressupost”. 

Amb aquestes propostes sobre la taula, Argimon confia en assolir un acord que eviti les mobilitzacions anunciades avui: “treballem intensament perquè així sigui”. El director gerent ha afirmat que durant  les darreres setmanes ja s’han produït  diferents trobades amb els professionals implicats per escoltar les seves reivindicacions i que se’n produiran més “durant els propers dies”.