• Imprimeix

Estratègia, innovació i recerca a la IV Jornada de Benchmarking de l’atenció primària Metropolitana Nord

A l’esdeveniment, que es va celebrar al Teatre Auditori de Llinars del Vallès, va premiar l’experiència ‘Grups psicoeducatius en adolescents’, de l’EAP Sabadell Sud

16/04/2018 18:04
Jornada de Benchmarking Metropolitana Nord 2018

La quarta Jornada de Benchmarking de l’àrea Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS), celebrada el passat divendres 13 d’abril, va acollir més de 300 professionals tant de la direcció com dels diversos equips d’atenció primària del territori. El lloc escollit va ser el Teatre Auditori de Llinars del Vallès, com en les darreres edicions.

Després d’una inauguració que va comptar amb un discurs inicial de l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, del gerent de la Metropolitana Nord, Jordi Ara, i de la gerent de l’ICS, Candela Calle, va ser el torn de la benvinguda per part de la directora d’Atenció Primària Metropolitana Nord, Núria Prat i de la primera taula titulada “Experiències compartides. Aprenem dels companys”, en la que es van presentar projectes d’accessibilitat, planificació amb valors, producte intermedi i prevenció de les infeccions La segona taula, organitzada per Recerca, va presentar la unitat de recerca del territori. Es van presentar tots els grups de recerca que actualment funcionen a la Metropolitana Nord, com s’estructura la recerca a nivell dels tres serveis d’atenció primària (Vallès Occidental, Vallès Oriental i Barcelonès Nord i Maresme) i diverses experiències amb una certa rellevància en la pràctica clínica.

A la tercera taula s’hi va exposar l’evolució del projecte Right Care, que ja es va presentar en la darrera edició, mentre que Participació Ciutadana va organitzar una reunió escenificada sobre cronicitat.

La part final de la jornada es va destinar a l’entrega del premi del concurs Compartim experiències, en què els equips d’atenció primària del territori van presentar-s’hi a través de l’exposició d’un projecte participatiu dut a terme al llarg de l’any 2017. El guanyador, en aquesta edició, va ser ‘Grups psicoeducatius per a adolescents’, treball fet per l’equip de Sabadell Sud. A més, també es va guardonar el millor equip de tot el 2017 en termes absoluts (EAP Montornès-Montmeló) i l’equip amb major progressió durant els darrers dos anys (EAP La Riera, Ronda Prim i Rocafonda de Mataró).