• Imprimeix

Els professionals d’infermeria de l’Hospital Verge de la Cinta s’adhereixen a la campanya nacional Sueñon®

Amb la campanya es pretén afavorir el descans i el son dels pacients hospitalitzats.

22/09/2016 19:09
Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

El son és un element bàsic per a la recuperació i la millora de la qualitat de vida dels pacients. Per això, durant el període d'hospitalització, cal aconseguir que gaudeixin d'un descans reparador.

Amb aquest objectiu, la Unitat d'Investigació en Cures de Salut de l'Instituto de Salud Carlos III ha iniciat un projecte d'investigació i ha posat en marxa Sueñon®, una campanya de sensibilització entre professionals de la salut, que vol fer extensiva als pacients i la societat en general.

Sueñon® proposa als professionals d'infermeria comprometre's a aplicar certes mesures com evitar la il·luminació innecessària a les habitacions i zones comunes, reduir-hi el soroll ambiental, programar l'administració de la medicació i les cures, tenint en compte els períodes i les preferències de descans dels pacients. 

Cal dir, però, que des de fa anys, a l'HTVC s'estan implementant diferents estratègies per afavorir el descans i el son dels pacients hospitalitzats. El 2005, arran d'un estudi que evidenciava la necessitat d'aplicar-hi accions de millora, ja es van concretar en un recull diverses recomanacions senzilles i específiques per al descans dels pacients.