• Imprimeix

Els professionals d’infermeria de l’ICS atenen 10,5 milions de visites als CAP

12/05/2016 13:05
Els professionals d’infermeria de l’ICS atenen 10,5 milions de visites als CAP

Els professionals d’infermeria de l’ICS han atès un total d’11,5 milions de consultes als centres d’atenció primària (CAP) i han realitzat gairebé 800 mil visites a domicili durant l’any 2015. A més, als hospitals, han participat en 106 mil intervencions quirúrgiques, han realitzat 90 milions de cures hospitalàries i han administrat 40 milions de preses de medicaments.

L’ICS és la institució sanitària de Catalunya on treballen més infermeres i llevadores, un total d’11.500, de les quals el 54% treballen en hospital i el 46% restant, en CAP. El 89% dels professionals d’infermeria de l’ICS són dones i la mitjana d’edat és de 47 anys.

La tasca de les infermeres a l’ICS se centra en l’abordatge integral de les persones pel que fa a la salut, durant tota la seva vida. Els professionals infermers tenen un paper fonamental en l’aplicació de cures, la prevenció de les malalties i la promoció de la salut entre la població. L’ICS ha desenvolupat plans de cures que són referents en el sector a nivell estatal i internacional.