L’Institut Català de la Salut té presència a tot Catalunya a través de les gerències territorials, que constitueixen els màxims òrgans de direcció i gestió del conjunt de centres, serveis i institucions sanitàries en la delimitació territorial corresponent.

Els serveis centrals corporatius de l'ICS tenen com a missió fonamental donar suport al conjunt d'activitats i centres de l'organització.

Així mateix, són la seu de la Direcció Gerència de l'ICS, des d'on s'impulsen i es lideren, de manera coordinada i participada, els objectius i les diferents línies estratègiques de l'organització. 

Directora gerent: Josep Maria Argimon Pallàs

Gran Via de les Corts Catalanes, 587-589
08007 Barcelona
Tel. 93 482 41 00
direcciogerencia@gencat.cat 

 

Centre Corporatiu

La Gerència Territorial de l’ICS a l’Alt Pirineu i Aran està formada per les comarques de l’Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça i gestiona sis equips d’atenció primària, que presten els seus serveis en sis centres d'atenció primària i 66 consultoris locals. Amb un equip humà de 179 professionals, dóna atenció a una població molt dispersa geogràficament de més de 42.000 persones.

L’ICS a l’Alt Pirineu és el proveïdor de serveis sanitaris d’atenció primària i manté aliances estratègiques amb els tres hospitals de referència pel que fa a l’atenció especialitzada mitjançant convenis de col·laboració, per tal d’oferir uns serveis equitatius i de  qualitat a la ciutadania del Pirineu, un territori d'especial complexitat a causa de la seva atomització.

Gerent: Jordi Cortada i Echauz

Sant Jordi, 13
25620 Tremp
Tel. 973 652 260
gerencia.pirineu.ics@gencat.cat

Alt Pirineu i Aran

La Gerència Territorial de Barcelona de l'ICS gestiona 54 equips d'atenció primària, dos dels quals penitenciaris i dos dels quals de gestió compartida amb l’Hospital Clínic. Un equip humà de 4.200 professionals dóna servei a una població de més d’1.200.000 persones.

Gerent: Rafael Ruiz Riera

Balmes, 22, 3a. planta
08007 Barcelona
Tel. 93 554 26 36
ruizriera.bcn.ics@gencat.cat
www.ics.gencat.cat/blog/capbarcelonaciutat//

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és un complex sanitari, docent i investigador, amb més de 22 edificis i més de 7.000 professionals al servei de la salut i dels pacients, i està estructurat en tres grans hospitals assistencials: Hospital General, Hospital Maternoinfantil i Hospital de Traumatologia i Rehabilitació. És l’hospital més gran de Catalunya i un dels més grans de l’Estat espanyol, està geogràficament ubicat al peu de la serra de Collserola, al nord de la ciutat de Barcelona, i la seva àrea d’influència inclou els barris d’Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu, i la ciutat de Montcada i Reixac, amb una població de més de 400.000 habitants. L’Hospital és referent per a Catalunya, Espanya i l’àmbit internacional en procediments terciaris d’alta complexitat.

Gerent: Vicenç Martínez Ibáñez

Pg. de la Vall d'Hebron, 119-129
08035 Barcelona
Tel. 93 489 30 00 - 93 274 60 00
dirgerencia@vhebron.net
www.vallhebron.com

CAP Poblenou
Vall d'Hebron

La Gerència Territorial de l’ICS al Camp de Tarragona comprèn les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà, el Baix Camp, el Baix Penedès, el Tarragonès i el Priorat, amb un total de 130 municipis.

Amb 2.670 professionals, té al seu càrrec la gestió de l’atenció primària, que dóna servei a través de 21 equips d'atenció primària, un dels quals penitenciari,  distribuïts en 21 centres d'atenció primària i 74 consultoris locals, a una població assignada de gairebé 340.000 usuaris. També gestiona l’Hospital Universitari Joan XXIII, hospital de referència per a les comarques de la província de Tarragona,  amb una població de quasi 800.000 habitants.

Gerent: Rafel Gràcia Escoriza

Dr. Mallafré i Guasch, s/n recinte Joan XXIII
43001 Tarragona
Tel. 977 295 897
www.icscampdetarragona.cat/webg/

 

laboratori clínic

La Gerència Territorial Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut la conformen les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Solsonès, el Moianès i Osona, a la província de Barcelona. També abasta territori de les altres tres províncies de Catalunya, amb quatre consultoris municipals a la província de Lleida, un equip d’atenció primària a la de Tarragona i un consultori municipal a la de Girona. Compta amb un equip humà de 1.500 persones i dóna assistència d’atenció primària al 79% del total de la població. Els serveis assistencials en aquest territori es componen de 33 equips d’atenció primària, un dels quals penitenciari, que presten atenció sanitària a 163 municipis en 39 centres d’atenció primària i 109 consultoris locals.

L’ICS a la Catalunya Central té formalitzades aliances estratègiques amb els quatre hospitals de referència del territori (Althaia, Consorci Sanitari de l’Anoia, Hospital Sant Bernabé i Consorci Sanitari de Vic) mitjançant convenis marc de col·laboració. L’objectiu és establir un marc estable de relació entre totes les institucions que afavoreixi les iniciatives de millora conjunta dels serveis sanitaris a la població de referència, les quals s’incorporen en protocols de cooperació on queden definides les actuacions conjuntes per a la realització d’activitats de prestació de serveis.

Gerent: Anna Aran Solé

Pica d'Estats, 13-15 (Pol. Ind. Sant Isidre III)
08272 Sant Fruitós de Bages
Tel. 93 693 00 41
gerencia.cc.ics@gencat.cat
icscatalunyacentral.cat/ 

gerència CC

Amb un equip humà de més de 3.300 professionals, la Gerència Territorial de l’ICS a Girona gestiona 27 equips d’atenció primària (un dels quals penitenciari), que presten els seus serveis a través de 34 centres d’atenció primària i 109 consultoris locals,  i l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, el més important de la demarcació i de referència. Aquest centre, que pertany al Sistema sanitari integrat d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), té la responsabilitat d’oferir assistència especialitzada a una població de més de 800.000 persones. A més, és el centre de referència per a set àrees bàsiques de salut: quatre a Girona -Santa Clara, Can Gibert del Pla, Montilivi/Vila-roja i Taialà-, a més de Banyoles, Celrà i Sarrià de Ter.

L’ICS Girona manté una aliança estratègica amb l’Institut d’Assistència Sanitària amb l’objectiu comú d’assolir el màxim aprofitament dels respectius dispositius assistencials, en termes de complementarietat i garantia de l’eficiència global de l’oferta de serveis sanitaris per millorar l’atenció sanitària als ciutadans del territori. Per a àmbits assistencials concrets, manté aliances amb d’altres proveïdors.

Gerent: Joaquim Casanovas Lax

Av. França, s/n
17007 Girona
Tel. 972 940 205
gerencia.girona.ics@gencat.cat
www.icsgirona.cat/

trueta

La Gerència Territorial de l'ICS a Lleida gestiona 22 equips d'atenció primària (un dels quals penitenciari) i l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, centre hospitalari de referència per a les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, així com per a la Franja de Ponent aragonesa. Gairebé 3.000 professionals atenen les necessitats assistencials de més de 400.000 habitants en 23 centres d'atenció primària, un centre d'urgències d'atenció primària (CUAP) i 163 consultoris locals, així com també a l'Hospital.

L'ICS a Lleida és el principal proveïdor de serveis sanitaris del Departament de Salut i manté aliances estratègiques amb Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), empresa pública amb la qual presta conjuntament alguns serveis sanitaris al territori. També fa activitats de col·laboració amb els hospitals comarcals del Pirineu, que inclouen el suport formatiu, la interconsulta i l'activitat presencial.

Gerent: Jordi Cortada i Echauz

Rbla. de Ferran, 44
25007 Lleida
Tel. 973 72 82 55

Av. Rovira Roure, 80
25198 Lleida
Tel. 973 70 52 00
gerenciaterritorial.lleida.ics@gencat.cat
www.icslleida.cat/

hospital Arnau de Vilanova

A l’àrea Metropolitana Nord de Barcelona, l’Institut Català de la Salut presta serveis d’atenció primària a prop d’1.400.000 ciutadans de 70 municipis del Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès Nord i el Maresme. Alhora, gestiona l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, de Badalona, que és el centre de referència per a l’atenció d’alta complexitat dels 800.000 ciutadans del Barcelonès Nord i el Maresme i l’hospital general bàsic de més de 200.000 badalonins i veïns de diversos municipis de l’entorn.

L’atenció primària la duen a terme 66 equips, dos dels quals penitenciaris, que treballen en un total de 84 CAP i 23 consultoris locals. Alguns d’aquests centres tenen com a hospital de referència a Germans Trias i la resta es coordinen amb els altres onze centres hospitalaris de referència del Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) que hi ha en una àrea tan àmplia com és la Metropolitana Nord.

Gerent: Jordi Ara del Rey

Ctra. de Can Ruti, s/n
08916 Badalona
Tel. 93 497 88 57
gterritorial.mn.ics@gencat.cat
www.hospitalgermanstrias.cat/

germans trias i pujol

La Gerència Territorial Metropolitana Sud comprèn el conjunt de centres i serveis sanitaris de l'ICS a l'Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf. Inclou la Direcció d'Atenció Primària Costa de Ponent, amb 56 equips d'atenció primària, dos dels quals penitenciaris, l'Hospital Universitari de Bellvitge i l'Hospital de Viladecans.

Aquest territori correspon a una població de més d'1.300.000 persones en 68 municipis. Els més de 8.100 professionals dels seus centres d'atenció primària i hospitalària ofereixen a la ciutadania uns serveis de salut integrats i integrals de gran qualitat i eficiència.

Gerent: Montserrat Figuerola Batista

Ctra. de la Feixa Llarga, s/n
08907 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 93 260 75 10
ger@bellvitgehospital.cat 
www.bellvitgehospital.cat/
www.viladecanshospital.cat/ca/default.aspx

Bellvitge

La Gerència Territorial de l'ICS a les Terres de l'Ebre comprèn les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, a més dels municipis de la Bisbal de Falset i Margalef, que pertanyen a la comarca del Priorat, i ofereix atenció sanitària a una població assignada de gairebé 200.000 persones.

Com a principal proveïdor de serveis de salut al territori, l'ICS, amb un equip humà de més de 1.300 professionals que treballa constantment per la continuïtat i la coordinació entre els diferents nivells assistencials, gestiona 21 centres d'atenció primària, el Centre  d'Atenció Especialitzada del CAP Baix Ebre i 48 consultoris locals, així com l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, que és el de referència de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre.

Gerent: Carlos Tobar Pascual

Av. Esplanetes, 14
43500 Tortosa
Fax: 977 44 04 36
ctobar.ebre.ics@gencat.cat
www.icsebre.cat

CAP Baix Ebre