Portada
  • Imprimeix

Alt Pirineu i Aran

La Memòria de la Gerència Territorial de l’Alt Pirineu i Aran vol ser un recull de la tasca i de les activitats de l’any 2016, i també un reconeixement a tots els professionals que formen part de la institució, que s’orienta a millorar la salut dels ciutadans.

Presentació

Com cada any, és un plaer presentar-vos la Memòria anual de la Gerència Territorial Alt Pirineu i Aran. 

A causa de les característiques pròpies d'aquest territori (com són la ruralitat, la dispersió geogràfica, l’aïllament i l’augment de l'envelliment de la població), moltes de les nostres activitats estan destinades a millorar l'atenció a la ciutadania en aquest context tan complicat i, especialment, l’atenció a un sector concret de la nostra població, el més vulnerable, com són els pacients crònics. 

En aquest sentit, la Gerència dona suport i potencia totes les activitats relacionades amb el desenvolupament dels projectes de telemedicina, la consulta virtual i l’e-consulta, que són una eina per millorar l'accessibilitat i la resolució en aquest tipus de pacients. 

Cal assenyalar també, any rere any, la implicació dels professionals amb la realització d'activitats de salut comunitària, que és la base d'una corresponsabilització en l'evolució de l’estat de salut de cadascun dels ciutadans. 

Seguim apostant per la renovació dels equipaments, amb la introducció d’ecògrafs en tots els nostres equips d’atenció primària, cosa que implica una millora de la resolució en la pràctica clínica. 

S'ha fomentat la comunicació horitzontal de tots els equips del territori mitjançant l’activació de comissions de referents i de processos i, concretament, del procés d'atenció urgent, la formació i la gestió al taulell. També s’han revisat diversos processos de suport, amb la finalitat d’estandarditzar l'atenció a tots els punts del territori i millorar la seguretat dels pacients. 

És prioritari per a aquesta Gerència desenvolupar totes les activitats relacionades amb la millora en la formació de tots els professionals que, a causa de la  llunyania dels centres de docència, és un dels nostres principals objectius. 

Per al nostre territori és fonamental afavorir estratègies de coordinació amb els hospitals comarcals de referència, ja que això permet estabilitzar i assegurar la continuïtat assistencial que ens facilita, a més, la formació i la docència dels nostres professionals. 

I, finalment, cal agrair la implicació i la fidelitat dels professionals de la nostra organització a aquest territori, ja que sense la seva dedicació i compromís no seria possible una oferta de qualitat per als nostres conciutadans.

L'ICS Alt Pirineu i Aran en un dia

L'ICS en un dia

franja
Imatge lateral ics en un dia

Recursos

Recursos

franja-superior-foto
Imatge recursos