Girona
  • Imprimeix

Girona

La Memòria de la Gerència Territorial Girona de l’Institut Català de la Salut de l’any 2016 vol aproximar-vos a la realitat de l’empresa de serveis sanitaris més important de la Regió Sanitària de Girona, que gestiona l’hospital de referencia (l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta) i 26 equips d’atenció primària, a més d’un equip d’atenció primària penitenciari. En aquest document trobareu un recull de la feina realitzada pels 3.800 professionals de la institució, que s’orienta a millorar la salut dels ciutadans.

Presentació

Us presento la Memòria d’activitats 2016 de la Gerència Territorial Girona de l’Institut Català de la Salut que, per primera vegada, es presenta en format web. Aquest és un any  molt important per a la nostra Gerència per l’impuls que s’ha donat al terciarisme i a l’alta complexitat, acció que ha fet possible situar l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta com un dels centres hospitalaris de Catalunya amb un mix de complexitat més alt i posicionar-lo entre els centres de l'ICS com el primer en patologia mèdica i el segon en quirúrgica.  En aquest sentit, vull destacar l’increment del 19 % de la cirurgia oncològica d’alta complexitat i del gairebé 25 % de la radiologia intervencionista, gràcies a l’ampliació horària de la guàrdia que s’ha implantat a l’inici de l’any. També ha estat molt important la posada en marxa del servei estès de cirurgia cardíaca, amb la incorporació d’un equip de tres cirurgians cardíacs de dilluns a divendres, i d’una guàrdia localitzable permanent, que ens permet incrementar l’activitat de forma progressiva.

L’altra gran aposta ha estat l’optimització dels espais per repercutir en una millora assistencial i laboral. En aquest sentit, el 2016 s’ha fet el trasllat del Laboratori Clínic Territorial a les noves instal·lacions del Parc Hospitalari Martí i Julià, que ha deixat lliure l’espai que ha de permetre el creixement de les Urgències, el projecte de les quals s’ha acabat i adjudicat durant el 2016 per iniciar els treballs el 2017. També han finalitzat les obres de les Urgències de Pediatria, que s’han traslladat a la tercera planta; la renovació d’Anatomia Patològica, que ha permès unificar el Servei del Trueta i el de l’Hospital de Santa Caterina, i l’inici de les obres de millora de la Unitat de Neonatologia i de l’UCI Pediàtrica.  Ha estat molt important per al Trueta l’aprovació del Pla funcional per a l’ampliació del Bloc Quirúrgic  —que permetrà que el centre disposi de cinc quiròfans més—  i l’ampliació de l’Hospital de Dia Oncològic. 

D’altra banda, han estat motiu de gran satisfacció i orgull per a Girona els excel·lents resultats assolits pels equips d’atenció primària en el procés d’acreditació; unes xifres que avalen la feina feta pels nostres professionals. Cal destacar la tasca que fan per adaptar el seu dia a dia al nou enfocament de l’atenció primària, que potencia molt més la salut comunitària i que fomenta l’autocura dels pacients. Així doncs, iniciatives com el COMSalut, el Programa Pacient Expert Catalunya®, el projecte  Nen@s en moviment, l’abordatge de la deshabituació tabàquica, la fibromiàlgia o l'ansietat i la depressió són alguns exemples de la gran tasca que estan duent a terme aquests professionals.

També vull destacar les inversions en nous equipaments fetes a l’atenció primària el 2016, amb l’inici de les obres d’un segon CAP a Figueres i l’acabament dels treballs del nou CAP de Platja d’Aro, que entrarà en funcionament el 2017.

Aquestes dades són només una pinzellada del que trobareu en aquesta Memòria digital 2016, un any en què el Trueta ha commemorat els seus 60 anys d’història. No vull acabar aquestes  línies sense dedicar un record a les persones que han ajudat a forjar aquesta història del Trueta i sense donar un més que sincer agraïment a tots i cadascun dels 3.350 professionals que conformen la Gerència Territorial Girona, per la seva entrega i dedicació diàries. També vull felicitar l’IDIBGI i tots els seus investigadors per haver situat aquest Institut de Girona en el primer lloc pel que fa a la investigació en l’àmbit de la salut de l’Estat espanyol, segons el rànquing d’institucions SCIMAGO 2016. Enhorabona i gràcies a tothom!

 

Recursos

Recursos

franja
recursos

L'ICS Girona en un dia

L'ICS en un dia

franja
L'ICS en un dia