Hospital Universitari Vall d'Hebron
  • Imprimeix

Hospital Universitari Vall d'Hebron

La Memòria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron és una eina de comunicació adreçada a la ciutadania. Amb la Memòria es vol donar a conèixer la important feina que han dut a terme els professionals del centre durant el 2016. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron inclou l’Hospital General, l’Hospital Maternoinfantil, l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya, i també els centres especialitzats al territori i suport a l’atenció primària, per on passen més d’1.200.000 pacients l’any.

El document d’aquest any s’estructura al voltant dels sis valors que guien l’activitat de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron: equitat, participació, compromís, innovació, competència i transparència. D’aquesta manera es vol transmetre la rellevant tasca assistencial que s’ha realitzat, i també aspectes tan importants com la recerca, la formació dels professionals i l’aposta d’obrir l’Hospital a la societat. 

La Memòria s’inicia amb les fites més importants del 2016 a nivell assistencial, i continua amb els reconeixements rebuts pels professionals, les activitats de caràcter més social, les notícies més destacades en el camp de la innovació i la formació dels professionals, i un detall sobre els aspectes econòmics de l’Hospital.

Presentació

Gràcies! No podria començar d’una altra manera. Gràcies a tots i totes les professionals de Vall d’Hebron que han fet possible que sigui impossible recollir tot el seu esforç en una sola memòria, per molt que aquesta tingui un nou format. 2016 va ser el segon any des de l’arribada d’un nou equip a la direcció de l’hospital, l’any en el que es van començar a veure els primers grans resultats i a refermar tot allò que es va apuntar durant 2015.

2016 ha estat un any molt important, va ser l’inici d’un nou Vall d’Hebron mitjançant la creació del concepte Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari. L’objectiu estava i està clar, unir tota la potencialitat de Vall d’Hebron en assistència, recerca, docència i innovació. Sumar sinèrgies, ser més potents anant de la mà. La suma de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Vall d’Hebron Institut de Recerca, el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia i el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya fan de Vall d’Hebron la institució sanitària més potent de Catalunya.

Sempre amb l’hospital com a eix central, però amb relació constant i necessària amb els seus companys de Campus. Així hem fet possible inaugurar el nou bloc quirúrgic, que ens situa al nivell dels millors hospitals d’Europa en tecnologia al servei del pacient. Però el bloc no només és una nova infraestructura, és una nova filosofia, una nova manera d’organitzar als nostres professionals, la punta de llança del Vall d’Hebron innovador del present i del futur.

Estem apostant per un Vall d’Hebron de les persones, que humanitza el seu tracte al pacient, que continua estant i estarà al centre de tot el que fem. Innovem, humanitzem, investiguem i formem per millorar la vida del pacient d’avui i de demà. Un hospital que és possible gracies als seus 7.000 professionals (9.000 si sumem tot el Campus). Ells fan possible que cada dia els mitjans de comunicació parlin dels nostres avenços assistencials, de recerca, de noves eines al servei del ciutadà.

Vall d’Hebron és l’hospital on es fan més transplantaments fruit de l’esforç d’equips multidisciplinaris, on cada dia es crea o s’idea una nova aplicació mòbil al servei del pacient, on els assaigs clínics possibiliten l’avenç de la recerca, on les noves tècniques d’intervencions quirúrgiques salven vides. Els nostres professionals, reconeguts internacionalment, destaquen en totes les especialitats, i aquest 2016 no ha fet més que demostrar-ho amb la quantitat de notícies que podeu llegir en aquesta nova memòria.

Una nova manera de treballar –per processos– ha fet possible conservar allò excepcional que ens definia (el pacient com a eix de la nostra feina) i posar ordre per millorar i optimitzar altres aspectes en els que seguim insistint per aconseguir nous fruits en el futur.

Resta un gran compte pendent: col·locar i adaptar l’entorn a l’alçada dels professionals i de la tecnologia que aquests fan servir. És per això que durant 2016 va començar a idear-se el projecte de Transformació de Vall d’Hebron que esperem poder aplicar en els propers anys. La necessària sintonia entre espais i persones serà un element clau per mantenir a Vall d’Hebron entre els hospital líders d’Europa. 

Vicenç Martínez Ibáñez

Gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

L'ICS en un dia

L'ICS en un dia

franja
ics en un dia

Recursos

Recursos

franja
recursos