• Imprimeix

10a Jornada de Recerca de l'ICS i 11a Jornada de Recerca de l'IDIAP Jordi Gol

7 de juny de 2018

S'han trobat 5 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
Carles Llor, Premi a la Trajectòria Investigadora a l’Atenció Primària
veure video
Miquel Casas, Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l’ICS
veure video
Francesc Vidal, Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l’ICS (ex aequo)
veure video
Beatriz Mothe, Premi a la Investigadora Jove (ex aequo)
veure video
Elena Elez, Premi a la Investigadora Jove (ex aequo)
veure video

 

El 7 de juny de 2018, el Cosmocaixa ha acollit la 10a Jornada de Recerca de l'Institut Català de la Salut i 11a Jornada de Recerca de l'Institut d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol que ha tingut com a tema central l'ús de les grans bases de dades clíniques per a la recerca en la millora de la salut.

Darrerament s'està parlant molt de les dades massives (Big Data i del Real World Data). A Catalunya estan creixent importants plataformes al voltant del PADRIS, del SIDIAP i d'altres grans bases de dades que permeten disposar d'una enorme quantitat de dades clíniques per a la recerca. S'està creant una nova àrea de recerca amb noves tècniques i dissenys per permetre utilitzar adequadament aquestes dades. Què aporten aquestes grans bases de dades? Quins nous reptes plantegen? Quin és el seu potencial?

Durant la trobada es van fer públics els noms dels guanyadors o guanyadores de la convocatòria 2018 dels premis de recerca que convoca anualment l'Institut Català de la Salut: Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l'ICS: ex aequo per Francesc Vidal i Miquel Casa, el Premi a la Trajectòria Investigadora a l'Atenció Primària per Carles Llor i el Premi a la Investigadora o a l'Investigador Jove: ex aequo per Elena Elez i Beatriz Mothe.

Enguany també s'han premiat els millors dos pòsters. Tot i que la temàtica era lliure, s'han prioritzat els relacionats amb la recerca amb grans bases de dades, i els guanyadors que es van donar a conèixer al final de la jornada són: "Linkage of mother and child pairs in the Information System for Research in Primary Care (SIDIAP) in Catalonia" de Talita Duarte-Salles, Leonardo Méndez-Boo, Yesika Díaz, Eduardo Hermosilla, Maria Aragón, Francesc Fina, Maria Garcia-Gil i "Validación de un índice de fragilidad electrónico en Atención Primaria" de Francesc Orfila Pernas, Francisco Cegri Lombardo, Cristina Casanovas Guitart, Mireia Boixadera Vendrell i Eva Frigola Capell.

 

 

 

Data d'actualització:  01.06.2018